Rinoplastika z dermalnimi polnili je postopek, ki se uporablja za oblikovanje in korekcijo nosu brez kirurškega posega. Pri tem posegu se uporablja hialuronska kislina, prozoren, viskozen gel, ki se injicira neposredno v nosno tkivo. Hialuronska kislina je naraven polisaharid, prisoten v koži, podkožju, vezivnem tkivu in sklepih, in v estetske namene se uporablja v formulacijah, ki niso živalskega izvora, kar zmanjšuje tveganje za hude alergijske reakcije.

KOREKCIJA NOSU

Rinoplastika z dermalnimi polnili se uporablja za naslednje primere:

Korekcija oblike nosu

Popravek nosnega mostu

Povečanje ali zmanjšanje nosnih kril

Popravek nosne konice

 

Trajanje posega

20 -30  min

Anestezija

ni potrebna

Po posegu

Po posegu se priporoča hlajenje na mestu injiciranja, in bolniki se lahko takoj vrnejo k dnevnim aktivnostim. Hospitalizacija ni potrebna, vendar se lahko pojavijo manjše nevšečnosti, kot so oteklina in modrice, ki pa običajno izginejo v nekaj dneh.

 

KAKO DO POSEGA?

1
REZERVACIJA TERMINA

Za rezervacijo termina posega ali posveta z zdravnikom oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko
+386 30 462 033

2
POSVET Z ZDRAVNIKOM

Na prvem posvetu z zdravnikom specialistom boste prejeli več informacij o celotnem poteku posega, učinkih, tveganjih ter možnih komplikacijah. Zdravnik vam glede na vaše želje in opravljen pogovor z vami lahko svetuje tudi uporabo drugih estetskih in specialnih kozmetičnih storitev, s katerimi bi najučinkoviteje prišli do željenih rezultatov.
Nega obraza

3
POSEG

V koliko se odločite za poseg bo zdravnik določil mesto injiciranja. Po posegu so običajno na mestu injicirana vidna majhna vbodna mesta. Takoj po posegu lahko nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi. Na dan posega ni priporočljivo intenzivno masiranje kože na mestu, kjer smo injicirani hialuronsko kislino.
TVEGANJA IN MOŽNI STRANSKI UČINKI

Ker gre za medicinski poseg, je nujno razumeti, da je korekcija nosu povezana z določenimi tveganji. Čeprav se pri večini pacientov ne pojavijo stranski učinki, je pred izvedbo posega ključno natančno posvetovanje z zdravnikom glede tveganj, možnih komplikacij in omejitev pri uporabi hialuronske kisline.

Po posegu na mestu aplikacije običajno pride do otekline, ki se v nekaj dneh umiri. Prav tako so možni glavoboli, ki navadno izvenijo v enem tednu. Na mestih aplikacije lahko koža ostane začasno neravna, s tipnimi spremembami in možnostjo nastanka grudic. Takšni pojavi se sčasoma umirijo, vendar lahko neravna površina vztraja tudi več mesecev, še posebej pri tanki koži. Pri aplikaciji hialuronske kisline ali lokalnega anestetika lahko redko pride do začasne poškodbe globokih struktur, kot so žile in živci. Okužbe tkiv po aplikaciji hialuronske kisline so izredno redke (manj kot 1 primer na 1000 pacientov), vendar se lahko pojavijo tako bakterijske kot virusne in glivične okužbe. Možen je tudi pojav herpesa, tudi pri osebah, ki ga prej niso imele. Pri tistih, ki imajo pogoste herpetične okužbe, se lahko odloči za preventivno jemanje virostatikov.

Da bi se izognili neželenim stranskim učinkom, je ključnega pomena, da je zdravnik podrobno seznanjen z vašim zdravstvenim stanjem. Obvestiti ga je treba o morebitnih motnjah strjevanja krvi in jemanju dodatnih preparatov, ki vplivajo na strjevanje krvi (priporočljivo je prenehati z jemanjem Aspirina, vitamina E in preparatov ginka 14 dni pred posegom). S tem boste prispevali k varnosti in uspehu posega.

ZAKAJ IZBRATI NAS?

IZKUŠNJE

Storitve estetske medicine izvajajo izkušeni strokovnjaki estetske kirurgije.

KAKOVOST

Skrbimo za varnost in kakovost pri vseh postopkih in posegih, ter diskretnost pri obravnavah.

ZADOVOLJSTVO

Veliko število zadovoljnih strank, ki je svoje storitve opravilo pri nas je najboljše priporočilo, da boste pri nas prejeli zares kakovostne storitve estetske medicine. 

INOVATIVNOST

Strmimo po neprestanem izobraževanju in sledenju svetovnih trendov estetske medicine.

REZERVIRAJ TERMIN POSVETA PRI ZDRAVNIKU


Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +38630662889