Dermalna polnila se uporabljajo za povečanje volumna tkiva, povečanje usnic, glajenje in zmanjšanje gub. Sestavljena so iz hialuronske kisline, ki je prozoren, viskozen gel, ki ga injiciramo neposredno v kožo. Je naraven polisaharid, ki se pojavlja kot pomemben sestavni element v koži, podkožju, vezivnem tkivu in sklepih. V estetske namene se uporablja preparat, ki ni živalskega izvora in je zato varen, možnost hujših reakcij je minimalna. Preparati se glede na znamko med seboj razlikujejo, a se glede tveganje bistveno ne razlikujejo. V naši koži hialuronska kislina ne učinkuje trajno ampak se sčasoma razgradi. Zaradi tega je za trajen učinek potrebno njeno dodajanje. Preparati hialuronske kisline se pogosto kombinirajo z drugimi preparati (npr. botulinumom) ali tudi s kirurškimi posegi. Za manj bolečo aplikacijo uporabljamo kremo, ki vsebuje anestetik, ali pa injekcije lokalne anestezije.

POMLJAJEVANJE OBRAZA S POLNILI

Hialuronska kislina na obrazu se uporabljajo za:
  • korekcijo nazolabialnih gub (gub od ustnih kotov proti nosu),
  • korekcijo brade,
  • korekcijo ličnic,
  • korekcijo nosu,
  • korekcijo podočnjakov,
  • dvig čela in obrvi.
Trajanje posega

10-30 min

Anestezija

ni potrebna

Po posegu

Po posegu je priporočljivo hlajenje na mestu injicirana. Hospitalizacija in posebno okrevanje nista potrebna. Možna je takojšnja vrnitev na delo in k ostalim dnevnim aktivnostim. Kot možne nevšečnosti po posegu se lahko pojavita oteklina in modrica.

POVEČANJE USTNIC S POLNILI

Za povečanje ustnic obstaja več možnosti:
  • polnilo s hialuronsko kislino: rezultat traja do šest mesecev,
  • lastna maščoba: rezultat je deloma trajen, odstotek mašobe, ki preživi, je med posamezniki različen.

Trajnih polnil  kot so aquamid, biopolimeri in silikon ne uporabljamo, saj lahko povzročajo hude zaplete.

Trajanje posega

20 min

Anestezija

ni potrebna

Po posegu

Po posegu je priporočljivo hlajenje na mestu injicirana. Hospitalizacija ni potrebna. Možna je takojšnja vrnitev na delo. Kot možne nevšečnosti po posegu se lahko pojavita oteklina in modrica. Potrebno se je zavedati, da je koža na mestu injiciranja bolj občutljiva, zato jo je potrebno nekaj dni po aplikaciji zaščititi pred zunanjimi dejavniki kot so vročina, mraz, UV svetloba.

 

KAKO DO POSEGA?

1
REZERVACIJA TERMINA

Za rezervacijo termina posega ali posveta z zdravnikom oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko
+386 30 462 033

2
POSVET Z ZDRAVNIKOM

Na prvem posvetu z zdravnikom specialistom boste prejeli več informacij o celotnem poteku posega, učinkih, tveganjih ter možnih komplikacijah. Zdravnik vam glede na vaše želje in opravljen pogovor z vami lahko svetuje tudi uporabo drugih estetskih in specialnih kozmetičnih storitev, s katerimi bi najučinkoviteje prišli do željenih rezultatov.
Dermalna polnila

3
POSEG

V koliko se odločite za poseg bo zdravnik določil mesto injiciranja. Po posegu so običajno na mestu injicirana vidna majhna vbodna mesta. Takoj po posegu lahko nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi. Na dan posega ni priporočljivo intenzivno masiranje kože na mestu, kjer smo injicirani hialuronsko kislino.
TVEGANJA IN MOŽNI STRANSKI UČINKI

Ker gre za medicinski poseg, se je potrebno zavedati, da je storitev povezana z določenim tveganjem. Čeprav se pri večini pacientov stranski učinki ne pojavijo se pred izvedbo storitve z zdravnikom natančno pogovorite o tveganjih, možnih komplikacijah ter omejitvah pri uporabi hialuronske kisline.

Na mestu aplikacije se ponavadi pojavi oteklina, ki izveni v nekaj dneh. Po posegu so pravtako možni glavoboli, ki navadno v roku enega tedna povzem izvenijo. Na mestih aplikacije lahko površina kože ostane neravna, lahko se tipajo spremembe v obliki grudic. Tudi tovrstni pojav sčasoma izzveni, lahko pa neravna površina obstane tudi dlje časa, celo več mesecev. V primerih tanke kože je lahko polnilo določen čas skozi kožo vidno. Pri aplikaciji hialuronske kisline ali lokalnega anestetika lahko pride redko do začasne poškodbe globokih struktur – žil in živcev. Okužbe tkiv po aplikaciji hialuronske kisline so zelo redke (manj kot 1 primer na 1000 pacientov), a lahko nastopijo tako bakterijske, kot tudi virusne in glivične okužbe. Lahko pride do pojava herpesa (tudi pri osebah, ki ga prej niso nikoli imele). Pri osebah, ki imajo herpetične okužbe pogosto, se lahko odločimo tudi za preventivno jemanje virostatikov.

Da do neželenih stranskih učinkov ne pride, je pomembno, da je zdravnik seznanjen z vašim zdravstvenim stanjem. Zdravnika je potrebno obvestiti o morebitnih motnjah strjevanja krvi in jemanju dodatnih preparatov, ki vplivajo na strjevanje krvi (14 dni pred posegom je potrebno prenehati z jemanjem Aspirina, vitamin E in preparati ginka).

ZAKAJ IZBRATI NAS?

IZKUŠNJE

Storitve estetske medicine izvaja izkušeni zdravnik Matic Fabjan, specialist plastične, rekonstrukcijke in estetske kirurgije.

KAKOVOST

Skrbimo za varnost in kakovost pri vseh postopkih in posegih, ter diskretnost pri obravnavah.

ZADOVOLJSTVO

Veliko število zadovoljnih strank, ki je svoje storitve opravilo pri dr. Fabjanu je najboljše priporočilo, da boste pri nas prejeli zares kakovostne storitve estetske medicine. 

INOVATIVNOST

Strmimo po neprestanem izobraževanju in sledenju svetovnih trendov estetske medicine.

REZERVIRAJ TERMIN POSVETA PRI ZDRAVNIKU


Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +38630662889