KAKO DELUJE BOTOX?

  • Aplikacija botoksa se uporablja na različnih delih obraza in deluje tako, da blokira določene živčne signale, ki povzročajo krčenje mišic.
  • Povzroča odpravljanje in glajenje gub, ki nastajajo zaradi prekomernega krčenja obraznih mišic.
  • Botoks se uporabljamo tudi kot preventivo pred nastajanjem novih gub.
  • Prvi učinki se pojavijo v roku štirih dni, najizrazitejši so po dveh tednih. Trajnost rezultata je štiri do šest mesecev.
  • Z aplikacijo v predel pazduh, stopal in dlani je učinkovit za odpravo prekomernega znojenja.
  • Dokazano pozitivno vpliva na pojav migrenskih glavobolov.

NAROČANJE

KAKO DO POSEGA?

1
REZERVACIJA TERMINA

Za rezervacijo termina posega ali posveta z zdravnikom oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko
+386 30 462 033

2
POSVET Z ZDRAVNIKOM

Na prvem posvetu z zdravnikom specialistom boste prejeli več informacij o celotnem poteku posega, učinkih, tveganjih ter možnih komplikacijah. Zdravnik vam glede na vaše želje in opravljen pogovor z vami lahko svetuje tudi uporabo drugih estetskih in specialnih kozmetičnih storitev, s katerimi bi najučinkoviteje prišli do željenih rezultatov.

3
POSEG

V koliko se odločite za poseg bo zdravnik določil mesto injicirana. Celoten potek injicirana traja od 10 do 15 minut. Po posegu so običajno na mestu injicirana vidna majhna vbodna mesta. Takoj po posegu lahko nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi. Na dan posega ni priporočljivo intenzivno masiranje kože na mestu injiciranja
KAJ JE TREBA VEDETI PREDEN SE ODLOČITE ZA BOTOKS

JE APLIKACIJA BOTOKSA BOLEČA?

Injiciranje botoxa je običajno dobro prenašena in večina posameznikov poroča o minimalni bolečini med postopkom. Uporablja se zelo tanka igla, kar zmanjšuje nelagodje med vbrizgavanjem botoksa v določene mišice obraza. Pred posegom vam zdravnik na mestu injiciranja aplicira anestetično kremo. S tem zmanjšamo bolečino ob injiciranju. Kljub temu se lahko ob uporabi botoksa občuti rahlo ščipanja ali mravljinčenja, vendar to običajno mine zelo hitro.

Natančnost in strokovnost zdravnika, ki izvaja postopek, igrata ključno vlogo pri zagotavljanju, da je izkušnja kar se da udobna. Pomembno je poudariti, da se večina strank po postopku strinja, da je nekoliko nelagodje med vbrizgavanjem vredno rezultatov, ki jih botox prinaša v obliki zmanjšanih gub in mladostnega videza kože.

KDAJ SO VIDNI REZULTATI?

Vidni rezultati injiciranja botoxa se običajno začnejo pojavljati v obdobju od 3 do 7 dni po izvedenem postopku, ko botoks začne postopoma sproščati mišice obraza. Vrhunec učinkov dosežejo približno v 2 tednih po posegu, kar omogoča postopno in naravno preoblikovanje izraznih linij.

Botoks deluje tako, da začasno onemogoči mišice, odgovorne za nastanek gub, s čimer omogoča koži, da se sprosti in zgladi. Ker se botoks postopoma absorbira v mišice, rezultati trajajo od 3 do 6 mesecev, odvisno od posameznika. Ponovitveni postopki so običajno potrebni, da se ohrani želen mladosten videz.

Zaradi hitrega delovanja botoxa lahko posamezniki kmalu po postopku opazijo izboljšave in uživajo v svežem, pomlajenem videzu svoje kože.

OD ČESA JE ODVISNA CENA BOTOKSA?

Cena botox tretmaja je predvsem odvisna od količine enot botoksa, ki jih zdravnik aplicira med postopkom. Pred samo aplikacijo se izvede posvet s strokovnjakom, kjer vam bo zdravnik podrobno predstavil postopek injiciranja botoksa. Na tem posvetu boste skupaj z zdravnikom določili, koliko enot botoksa je potrebno za doseganje želenih rezultatov.

Vsak posameznik ima unikaten obraz in specifične estetske cilje, zato se količina uporabljenega botoksa prilagodi posameznikovim potrebam. To prilagajanje omogoča, da je cena posega individualno določena glede na želene rezultate in območja, ki jih želite obravnavati.

Cena se tako giblje med 170 EUR, za aplikacijo v eno regijo obraza (okoli oči), pa do 300 EUR za aplikacijo v vse regije obraza.

ALI OBSTAJAJO KAKŠNA TVEGANJE IN NEŽELENI UČINKI PRI APLIKACIJI BOTOKSA?

Ker gre pri aplikaciji Botoksa za medicinski poseg, se je potrebno zavedati, da je storitev povezana z določenim tveganjem. Čeprav se pri večini pacientov stranski učinki ne pojavijo se pred izvedbo botoxa z zdravnikom natančno pogovorite o tveganjih, možnih komplikacijah ter omejitvah pri uporabi botulinum toksina.

Na mestu aplikacije botoka se ponavadi pojavi oteklina, ki izveni v nekaj dneh. Po posegu so pravtako možni glavoboli, ki navadno v roku enega tedna povzem izvenijo. Občutite lahko tudi zategnjenost kože in rahlo pordelo kožo, kjer vam je zdavnik injiciral botoks. Vse to so je običajni stranski učinki, ki hitro izvenijo. Pri injiciranju botoxa lahko nastopi rahla krvavitev, ki je običajno omejena in se kaže z modrico. V zelo redkih primerih so lahko zaradi krvavitve potrebni še dodatni postopki, tudi kirurški.

Da do neželenih stranskih učinkov ne pride, je pomembno, da je zdravnik seznanjen z vašim zdravstvenim stanjem. Zdravnika je potrebno obvestiti o morebitnih motnjah strjevanja krvi in jemanju dodatnih preparatov, ki vplivajo na strjevanje krvi (14 dni pred posegom je potrebno prenehati z jemanjem Aspirina, vitamin E in preparati ginka).

ZAKAJ IZBRATI NAS?

IZKUŠNJE

Storitve estetske medicine izvajajo izkušeni strokovnjaki  s področja estetske kirurgije.

KAKOVOST

Skrbimo za varnost in kakovost pri vseh postopkih in posegih, ter diskretnost pri obravnavah.

ZADOVOLJSTVO

Veliko število zadovoljnih stranki, ki je svoje storitve opravilo pri nas je najboljše priporočilo, da boste pri nas prejeli zares kakovostne storitve estetske medicine. 

INOVATIVNOST

Strmimo po neprestanem izobraževanju in sledenju svetovnih trendov estetske medicine.

REZERVIRAJ TERMIN POSVETA PRI ZDRAVNIKU


Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +38630662889