S kislinskim pilingom ustvarimo kontrolirane mikro poškodbe kože in izkoristimo naravne procese celjenja, kar posledično vodi v regeneracijo in izboljšanja samega izgleda kože.

 

KAJ JE PREDNOST KISLINSKIH PILINGOV?

Encimski in mehanski pilingi (z abrazivnimi delci, zrnci) delujejo le površinsko, medtem, ko kislinski pilingi sežejo globje in stimulirajo sintezo kolagena v dermisu.

V centru aEstetik uporabljamo vrhunske izdelke blagovne znamke Dermaceutic, ki jo na podlagi 30 letnih izkušenj in podkrepljenih kliničnih raziskav, priporočajo in uporabljajo tako zdravniki, kot tudi ostali strokovnjaki iz različnih dermatoloških področij po vsem svetu. Skupaj z izdelki Dermaceutic vam tako ponujamo rešitev za nečisto kožo, anti-age (glajenje gub) in vedno bolj naraščujočo problematiko, ki zajema različne vrste pigmentacij.

ZAKAJ IZVAJAMO KISLINSKE PILINGE?
  1. Pomlajevanje kože, saj, se zaradi sinteze kolagena poveča volumen kože, posledično se izboljša čvrstost in zmanjša se globina gub.
  2. Zmanjšanje pigmentnih nepravilnosti,
  3. Za reševanje težav z nečisto kožo,kar zajema tako akne, kot tudi in postinflamatorno hiperpigmentac
  • Storitev s kislinskimi pilingi je dopolnjena z visoko učinkovitimi kozmecevtiki za nego

Vsaka koža zahteva prilagojen pristop, še posebno, ko se pojavijo različne problematike. Takrat je potrebno tarčno delovanje različnih vrst kislin – v primernih koncentracijah – pri primerni pH vrednosti.

Dermaceutic kislinski pilingi so prilagojeni različnim stanjem kože in vsebujejo optimalne kombinacije aktivnih sestavin ( glikolna kislina, salicilna kislina, mlečna kislina, ferulična kislina, citronska kislina, azelaična in fitinska kislina, retinol, resorcinol, kojična kislina in arbutin) v visokih koncentracijah.

PRIPRAVA KOŽE?

Pred-priprava kože na postopek kislinskega pilinga poteka 10 do 14 dni pred prvim obiskom.

Potrebno je uporabljati čistilno peno (ki je hkrati tudi piling), saj vsebuje 15% glikolne kisline, ki pomaga odstraniti nečistote in odmrle celice povrhnjice, prekomerno izložen sebum, ter tako pripravimo kožo na postopek.

Nanesemo jo 1x dnevno na suh obraz, pustimo delovati 2 min in speremo z vodo – nadaljujemo z dnevno kremo.

Vsaj 10 dni po postopku uporabljate posebej prilagojeno kremo, ki kožo pomirja, vlaži in zaščiti pred sončnim sevanjem. Vsi omenjeni izdelki se dobijo v centru aEstetik.

KAKO POGOSTO?

Število in pogostost tretmajev je odvis­na od kožne problematike, ki jo izboljšujemo, od koncentracije in pH­ vrednosti kisline, ter od občutljivosti kože posameznika.

Potrebno je vedeti, da gre za aktivne in učinkovite sestavine, zato toplo priporočamo okrepiti kožo pred prihodom na kislinski piling z ustrezno predpri­pravo (npr. upora­ba čistilca z 2 % kislino zmanjša občutljivost kože).

Običajno se pilingi delajo v presled­ku 7—14 dni in priporočamo serijo 4—12 obiskov.

Personaliziran in natančen tretma za vašo kožo se določi na predhodni indivi­dualni analizi kože, kjer pregledamo relevantne kožne parametre.

KAKŠNE SO KONTRAINDIKACIJE?

Aktivni herpes, jemanje Accutane (vitamina A) v obdobju 6 mesecev (na recept), nedavni kirurški posegi (rane v procesu celjenja), nedavno obsevanje/zdravljenje raka, nezadostna zaščita pred soncem, zgodovina hipertrofijskih in keloidnih brazgotin (neprimerno za globoke pilinge), kriokirurgija en mesec pred nego, stafilokokne okužbe kože, sekundarne infekcije kože z ranamini, kožnimi vnetji, srbečico, diabetičnimi razjedami…, alergije na aspirin (neprimerno za pilinge z vsebnostjo glikolne in salicilne kisline), lupus, skleroderma, nosečnost in dojenje (razen AHA kisline, ki nastajajo v procesu metabolizma in so človeškemu telesu lastne kisiline).

Avtorica

SARA JAKAJ, diplomirana kozmetologinja

Ocenite to stran.
Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?