Joga obraza ni novost, znano je, da je že Kleopatra izvajala vaje za preprečevanje podbradka, tudi ni minljiv trend, saj je spremembe v počutju moč čutiti že takoj, učinke izrazitejše forme obraza in lepšega videza učinka, pa že po nekaj mesecih redne vadbe. Rezultati so otipljivi in vidni že s prostim očesom, če pa bi posneli fotografijo prej in potem, pa so pozitivne razlike še toliko bolj opazne in sledljive.

Skozi vse življenje nas spodbujajo, kako pomembno je vzdrževati dobro formo telesa, kaj pa formo obraza? Tako kot je za fit telo, čvrste mišice in napeto kožo potrebno nameniti čas, voljo in vztrajnost, tudi mišice obraza potrebujejo enako pozornost. Lepoto izžarevamo od noter navzven, nekaj je podedujemo, velik vpliv ima ustrezna nega in stil življenja, namen tega bloga pa je, da izpostavimo tudi možnost vzdrževanja mladostnega videza obraza z jogo obraza.

Največkrat se zanemari dejstvo, da ima obraz 57 mišic, ki jih je prav tako potrebno trenirati.

Ko se odločite, da boste učvrstili tudi te, je potrebno pristopiti celostno. Zdrav način življenja, izogibanje soncu, redna uporaba zaščite SPF, dovolj spanca, zadostno pitje vode in vse ostale aktivnosti, ki so znane, da sovplivajo k ohranjanju zdrave in lepe kože, bodo podpora novi rutini, ki jo boste vnesli v svoj vsakdan. Samo vaje ne bodo dovolj, vse našteto pa bo pripomoglo, da bodo vaje obraznih mišic rezultirale v polnosti. Presenečeni boste lahko, kako lahko sodelujete s svojim telesom.

Mišice, ki jih ne uporabljamo atrofirajo, zato tudi gravitacijsko “vlečejo” dol vse ostale, prav tako kožo, ki je pripeta nanje. To opazimo kot uvelo, upadlo kožo, ki se pojavi lahko veliko prej, kot bi bila sicer. Z rednimi vajami, ki jim lahko dodamo tudi nežno masažo obraza, pospešimo krvni obtok, pospešimo izločanje zastale vode in toksinov, posledično zmanjšamo zabuhlost in ublažimo videz podočnjakov, aktiviramo in dvignemo mišice, jim povečamo volumen, rezultat pa je boljša obrazna forma, napeta koža in svež videz.

Z redno vadbo se lahko ublažijo ali celo odpravijo tudi glavoboli, z njo pa vplivamo tudi na hormonsko ravnovesje in povečanje proizvodnje kolagena in elastina.

Na svetovnem spletu lahko najdemo celo vrsto vaj, je pa priporočljivo, da se vsaj enkrat odločite za voden proces izvajanja vaj, da boste le-te izvajali pravilno, v nekem logičnem zaporedju in da boste bolje razumeli zakaj določene vaje izvajati in na kakšen način. V nasprotnem primeru, se lahko zgodi, da dodajate mimiko in gibe, ki vam lahko ustvarjajo nove gube in gubice.

Vabimo vas, da nas spremljate ali nam pišete v kolikor si želite udeležiti katere od delavnic in z nami preživite nadvse zanimivo popoldne ali večer.

Nikoli ni prepozno, da spoznavate svoje telo in vse zmožnosti, ki jih ima. Le vašo pomoč potrebuje.

Avtorica

SANDRA PEČNIK