STE PRI SVOJEM MALČKU OPAZILI KATERO OD NASLEDNJIH TEŽAV?
 • Nemiren spanec,
 • neprestane kolike,
 • napenjanje v trebuščku,
 • slabše razvita motorika,
 • težave s prebavo,
 • neutolažljiv jok.
POTEM JE ČAS, DA SE NAM PRIDRUŽITE

Rezervirajte svoje mesto v skupini in se pridružite skupini mamic ter skozi tečaj prijetnih in sproščenih petih srečanj prejmete znanje in veščine kako pomiriti dojenčka in kako sprostiti razne napetosti in trebušne težave in še mnogo več. S to čudovito starodavno veščino, se boste naučili še bolje prisluhniti vašemu dojenčku. Z medsebojnim sporazumevanjem, bosta skupaj zgradila most povezanosti, zaupanja in spoštovanja.

.

DOTIK, KI JE BLAGODEJEN IN LJUBEČ JE V PRVEM LETU OTROKOVEGA ŽIVLJENJA KLJUČNEGA POMEN
PREDNOSTI MASAŽE SO NESKONČNE, NAJ JIH IZPOSTAVIMO LE NEKAJ:
 • Bolj miren spanec,
 • lajšanje težav pri kolikah in napenjanju v trebuščku,
 • krepitev imunskega sistema,
 • razvoj zdravega živčnega sistem,
 • optimalen razvoj mišic (dojenček postaja motorično spretnejši),
 • dobro počutje in veselo razpoloženje,
 • lajšanje bolečin (rast in izraščanje zobkov…)
KAKO POTEKA TEČAJ MASAŽE?

Inštruktor izvaja masažne prijeme na lutki, medtem ko starši na svojem dojenčku, ki si želi vašega vonja in bližine. Masaža dojenčka je izjemno pomembna za njegovo psihično in fizično zdravje. Z nežnim masiranjem se vzpostavlja vez med dojenčkom in starši. Dojenček dobi občutek, da je ljubljen in varen. Masaža stimulira živčni sistem, spodbudi presnovo, krvni obtok in imunski sistem.

Z redno masažo starši omilijo dojenčkove težave s prebavo, krči, nemirom, kolikami, nepojasnjenim jokom in izraščanjem zobkov. Dojenčki, ki se masirajo tako praviloma bolje spijo in manj jokajo. Gre za čudovito izkušnjo zanj in za starše. Podarimo mu kakovosten skupni čas in našo bližino.

Komunikacija mamice z dojenčkom po porodu je bistvenega pomena, kaj potrebujeta v tem ranljivem obdobju in kaj vse vama lahko pomaga, da prebrodita poporodno depresijo, hitreje okrevata, da otroček bolje pridobiva na teži in razvoju…in se povežeta na neopisljiv način za celo življenje. In kako bistven je pri vsem tem je dotik. Dotik je čut, brez katerega ne moremo živeti in ga vsi potrebujemo za svoj razvoj. Dotike, povezane v masažo, pa so že od nekdaj uporabljali v namene zdravljenja. Med masažo se izloča hormon sreče – endorfin, ki zelo pozitivno vpliva na naše počutje in zdravje.

Na vsakem tedenskem srečanju združimo vodeno relaksacijo, masažne prijeme dojenčkov, diskusije o aktualnih temah, ki jih oblikujemo predvsem glede na predloge in želje vas, staršev (npr. vedno aktualne teme so dojenčkov jok, spalna rutina, spopadanje z izzivi v prvem letu,..), nekaj teorije (zgodovina masaže in IAIM, olja, ki jih uporabljamo za masažo dojenčka, prepoznavanje dojenčkovih znakov in kaj nam z njimi sporoča, trebušni krčki, kolike in načini za pomiritev, koristi masaže za dojenčka in starša, prilagoditve masaže za odraščajočega otroka, raziskave s področja masaže dojenčkov in še mnogo več..). Pridobljeno znanje vam bo v pomoč in spodbudo, koristilo pa vam bo vse življenje.

ZAKAJ Z VAŠIM MALČKOM NA TEČAJ MASAŽE K NAM?

CERTIFICIRAN PROGRAM

Tečaj je voden po mednarodno priznanem programu organizacije IAIM (International Association of Infant Massage) za masažo dojenčkov.

IZKUŠNJE

Tečaj masaže za dojenčka izvaja certificirana maserka z večletnimi izkušnjami z vodenjem tečajev masaže za dojenčke.

PERSONALIZIRAN PRISTOP

V naših prostorih izvajamo tečaje masaže v majhnih skupinah, ki omogočajo bolj perosnaliziran pristop za vsako mamico z dojenčkom.

DOJENČEK NA PRVEM MESTU

V tečaju so potrebe dojenčka na prvem mestu. Tečaj je prilagojen vašim dojenčkom, kar pomeni, da se jim med tečajem lahko popolnoma posvetite, jih nahranite, uspavate in pocrkljate.

ŠIRŠE ZNANJE

Udeležence tečaja dodatno opolnomočimo z znanjem refleksoterapije pri dojenčkih. Starši tako spoznajo tehnike regeneracije dojenčka in veščine zmanjšanja stresa pri otroku.

REZERVIRAJ MESTO V SKUPINI ŠE DANES

Ker nam je pomembno, da se lahko vsaki mamici z dojenčkom maksimalno posvetimo, je število mest v skupini omejeno. Izkoristi še zadnja prosta mesta v želeni skupini in pridobi znanje, ki bo koristilo vam predvsem pa vašemu malčku.

Oddajte povpraševanje ali nas pokličite
+386 30 462 033


  NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA STARŠEV

  KDAJ SE LAHKO PRIČNE Z MASAŽO DOJENČKA?

  Z masažo dojenčkov lahko pričnemo od rojstva dalje. V tečaj vključimo vse družine z dojenčki do enega leta starosti.

  KAKO POGOSTO JE PRIPOROČLJIVO IZVAJATI MASAŽO DOJENČKA?

  Za optimalen razvoj in počutje dojenčka priporočamo, da je masaža vključena v vsakodnevno dojenčkovo rutino.

  KAJ ČE BO DOJENČEK UTRUJEN IN JOKAL TER NE BO SPREJEL MASAŽE?

  Tečaj je prilagojen vašim dojenčkom, kar pomeni, da se jim med tečajem lahko popolnoma posvetite, jih nahranite, uspavate ali pocrkljate. V kolikor dojenčki spijo, vse masažne gibe med tem časom vadite na lutki/dojenčku, igrači, ki jo imate na tečaju ali doma pri roki. Vsi masažni prijemi so prikazani večkrat, zato je skrb, da bi karkoli zamudili ali pozabili, povsem odveč.

  ZAKAJ JE PRIPOROČLJIVA?

  Masaža dojenčka ima mnogo koristi, ki jih razdelimo v štiri skupine:

  INTERAKCIJA – hitrejše in trajnejše ustvarjanje povezave med staršem in dojenčkom, verbalno in neverbalno komunikacijo, razvijanje občutka varnosti in medsebojnega zaupanja, uporabo vseh čutil,vzpostavljanje očesnega stika.

  STIMULACIJA – živčni sistem (razvoj možganov), metabolizem, prebavo, hormonski sistem (sproščanje oksitocina), govor, gibalni razvoj, koordinacijo, ožilje.

  RELAKSACIJA – sproščanje stresa, sproščanje napetosti v mišicah, umirjanje dihanja in pulza, manj joka.

  OLAJŠANJE – napetosti, bolečin (rast zob, zdravstveni posegi, trebušni krči, …), strahu, stiske, preobčutljivosti na dražljaje, zaprtja.

  KOLIKO OSEB JE NA TEČAJU?

  Na skupinskem tečaju, ki ga izvaja inštruktorica, ni nikoli več kot šest staršev z dojenčki naenkrat.