NOVA MOČ V REGENERATIVNI MEDICINI

Microneedling je postopek s katerim s številnimi drobnimi iglicami prebadamo površino kože. Z mikroskopsko majhnimi poškodbami spodbudimo naravno obnovo kože, izboljša se struktura kože in tonus.

Nadzorovana poškodba kože sproži izločanje dejavnikov, ki vodijo v rast in obnovo celic ter tvorbo kolagenskih vlaken in elastina. Kolagen in elastin sta glavna gradnika vezivnega tkiva, ki koži daje strukturo, čvrstost in elastičnost.

Uporabljamo ga za pomlajevanje, zmanjševanje brazgotin, brazgotin po aknah, strij,…

V našem centru aEstetik izvajamo medicinski microneedling, saj pri tretmaju uporabljamo Dermapen 4™, ki je najnaprednejša medicinska mikroiglična naprava na trgu. Z njo pomlajujemo kožo po naravni poti. Ima nastavek s 16 iglicami, s katerim je omogočeno natančno nadzorovati globino (od 0,5 mm do 3 mm). Na minuto doseže do 1920 vbodov.  Mikroiglice, s katerimi prebadamo kožo, omogočajo vnos hialuronske kisline in aktivnih učinkovin (vitamini, peptidi, rastni dejavniki) v srednje plasti kože.  Tokrat pa vam predstavljamo izjemno novost, ki bo preplavila svet s svojimi izjemnimi učinki in rezultati.

Najnovejša pridobitev obstoječe kolekcije izdelkov, ki jih uporabljamo med postopkom microneedlinga sta EXO Skin in EXO Skin serum, ki vsebujeta eksosome. Imamo to čast, da smo med prvimi v Sloveniji, ki izvajamo tovrstno terapijo.

Gre za nova proizvoda in novo moč v regenerativni medicini ter kozmetični in estetski industriji. Pripomoreta k izboljšanju rezultatov estetskih postopkov ter bolj zdravi in lepi koži. Čedalje več ljudi, ki namenijo veliko pozornosti v nego svoje kože in ohranjanje mladostnega videza, iščejo alternative invazivnim postopkom.

Dermapenworld  je v partnerstvu z najbolj naprednimi raziskovalnimi laboratoriji pridobil etično pridobljene eksosome z Mezenhimskih matičnih celic (MSC).

Eksosomi so multipotentni, vsestranski ter najmlajši in najčistejši vir aktivnih sestavin. Na konico iglice Dermapen 4 zajamemo približno 7.000 eksosomov, kar pomeni nove dimenzije microneedlinga, saj ponujajo revolucijo v mehanski in biološki regeneracijski medicini. Eksosomi so nano, izvencelični vezikli, ki jih najdemo v matičnih celicah človeka. Delujejo kot kurir med matičnimi in ostalimi celicami ter igrajo ključno vlogo v medcelični komunikaciji, celjenju tkiva, regeneraciji in obnovi.

Izkazalo se je, da eksosomi, pridobljeni iz Mezenhimskih matičnih celic (MSC), izboljšujejo sintezo kolagena, angiogenezo, celično proliferacijo in podpirajo celjenje ran.

PREDNOSTI EKSOSOMOV:
  • Maksimizirajo potencial obnavljanja kože.
  • Pospešijo naravno obnovo celice za bolj mladosten videz kože.
  • Stimulirajo nastanek kolagena in elastina.
  • Spodbujajo celjenje ran.
  • Pomagajo izboljšati videz starajoče kože, pigmentacije in rozaceje.

Koliko Dermapen 4 medicinskih terapij z mikroiglicami je potrebnih za dosego vidnega rezultata, je odvisno od problematike. Za optimalne rezultate je pomemben ustrezen izbor nastavitev in kombinacije tehnik  za posamezno področje in priporočene nege doma.  Splošno gledano lahko pričakujemo 10-15 % izboljšanje videza kože že po vsakem posegu.

Za zdravljenje globljih brazgotin pa je bilo po izkušnjah  potrebno opraviti najmanj 6 tretmajev. Za namen obnove teksture kože in glajenje gubic, izboljšanje tonusa, je prve vidnejše in trajnejše rezultate mogoče pričakovati že po treh tretmajih.

Navadno strankam svetujemo postopek ponoviti v razmaku 2 do 4 tednov, največ pa 10 ponovitev,  odvisno od potreb, stanja kože in rezultata, ki ga želimo doseči.

Avtorica

SANDRA PEČNIK, specialist napredne kozmetične nege in kozmetični tehnik