Za vse, ki si želite pomlajenega videza in predvsem ohranjanje sveže in mladostne kože, smo pripravili ta blog, da vas bolje seznanimo s samimi tretmaji, ki smo jih skrbno izbrali in dodali v ponudbo ter vam podrobneje predstavimo na kakšen način delujejo.

GUA SHA

Skoraj zagotovo ste že slišali za GUA SHA, tretma ki je v zadnjem času zelo pridobil na prepoznavnosti in priljubljenosti, to pa zato, ker dejansko in vidno učinkuje že po prvi intenzivni negi. Dobra stran je, da so se obudile starodavne tehnike, med njimi tudi ta, ki je stara več tisoč let in izvira iz kitajske medicine. Slaba stran pa, da se pojavlja ogromno izvedb, ki so opravljene brez strokovnega znanja in poznavanja delovanja telesa.

Kaj želimo s to čudovito tehniko doseči? Na prvem mestu je zagotovo limfna drenaža, ki jo dosežemo z nežnim “drgnjenjem” kože vzdolž meridianov in s tem segrevanjem tkiv, odpravljanjem odpadnih snovi in odvečne vode, ki nam daje videz zabuhlosti. Koža postane prekrvavljena in nahranjena, bolj napeta, mišice sproščene in s tem tudi naš videz. S stimulacijo krvnega in limfnega obtoka se zmanjša tudi videz gub in gubic. Koristi tudi poznavanje in uporaba različnih pristnih poldragih kamnov in kristalov, ki imajo vsak svoje zdravilne učinke in vibracije, ki pozitivne učinke gua sha tehnik še dodatno podprejo.

Tukaj si lahko preberete več:

https://aestetik.si/lifting-gua-sha/

Sculpting face lift

SCULTPING FACELIFT

Na podoben način delujejo tudi strokovno izvedene pomlajevalne masaže obraza, ki naj jih izvaja izkušen terapevt.

SCULTPING FACELIFT vključuje stimulacijo limfnega sistema, s posebnimi masažnimi prijemi in tehnikami segrevamo mišice obraza, vratu, dekolteja in ramen ter odpravljamo napetosti po posameznih mišičnih sklopih, ki so različno globoko in imajo različne funkcije in obremenitve. Temu tudi prilagajamo pritisk in intenzivnost gibov.

V obeh tretmajih je poudarek tudi na akupresuri, kjer s consko določenimi pritiski stimuliramo s točko povezane organe, da delujejo boljše in spričnemo postopek obnavljanja.

https://aestetik.si/sculpting-face-lift/

KANSA WAND

Zagotovo vam bo zanimiva tudi predstavitev ajurvedskega rituala pomlajevanja s KANSA WAND palico. Kombinacija posebnih plemenitih kovin na konici kansa pripomočka in tehnik ohranja ter povrne mladost in napetost kože, obenem pa jo tudi čisti. Kansa palica je tradicionalno orodje za masažo obraza in se v ajurvedi uporablja že tisočletja. Ima lesen ročaj in konico v obliki kupole iz kansa kovine, ki je mešanica bakra, kositra in včasih cinka.

V ajurvedski tradiciji je velik poudarek na marma točkah, ki približno ustrezajo akupresurnim točkam in se nahajajo na obrazu, glavi in po celem telesu. Masaža teh točk je pomemben del ajurvedskega zdravljenja, s sproščanjem energije, ki zastaja v teh predelih. Prepreči zastoj energije in s tem številne povezane težave. V kozmetične namene pa s pomočjo kansa palice odstranjujemo nakopičene toksine v koži in bezgavkah. Masaža koži dovaja kisik in ji s tem da čudovit naravni sijaj.

https://aestetik.si/kansa-wand-ajurvedska-masaza-obraza/

NEGE OBRAZA HEAVEN by Deborah Mitchell

Vsestransko koristno je, da masaže izvajamo s kakovostnimi naravnimi olji, ki so pridelana z mehanskimi postopki in z načinom pridelave ohranjajo svojo čistost in antioksidativne lastnosti. Za še večji učinek, pa pomembno vpliva tudi nega doma in redna profesionalna nega obraza, ki z višje koncentriranimi učinkovinami, podpira naravno pomlajevanje kože.

V našem lepotnem centru Aestetik vas razvajamo z organsko kozmetiko HEAVEN by Deborah Mitchell, s čebeljim strupom. S sporami botulina, ki ga naravno najdemo v panjih in glikolno kislino sladkornega trsa, posvetlimo pigmentacije, brazgotine in zgladimo gubice. Z masažnimi tehnikami, naravnimi pripomočki in refleksoterapijo obraza, vratu in ramen, se sprosti nakopičena energija in z učinki limfne drenaže daje opazne rezultate.

V čast nam je, da vas v sklopu Gold Heaven Facial nege lahko razvajamo tudi z najbolj prestižno masko. Gre za najbolj potenten izdelek proti staranju kozmetike Heaven. Revolucionarna organska krema, ki deluje na obrazne mišice tako, da jih dvigne, napne in učvrsti, obenem pa deluje na globoke izrazne gube in linije. Vsebuje zelo redek čebelji strup, letno pa jih izdelajo le 500.

Več o samih negah:

https://aestetik.si/nege-obraza/

Sodelovanje s svojim telesom in poslušanjem kar vam sporoča, se vam bo zagotovo  obrestovalo, največkrat je to le, da se, kar se da pogosto, ustavimo, zadihamo in privoščimo počitek in razvajanje. 

Avtorica

SANDRA PEČNIK

Ocenite to stran.
Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?