Microblading ali japonska metoda vrisovanja obrvi je tehnika pri kateri z majhnim rezilom vrisujemo dlačice po posebnem zaporedju, ki tvorijo videz naravnih obrvi. Vsako dlačico na predelu obrvi, kjer manjkajo, vrisujemo posebej in zelo natančno. Obliko obrvi in njihovo dolžino urejamo skladno s karakteristikami posameznega obraza. Izvaja se ročno, namensko oblikovan nožek pa omogoča, da vrišemo posamezne dlačice v kožo z zelo tankimi linijami. Končni rezultat izgleda naravno in se prilagodi vaši barvi las, tenu kože in vaši obliki obraza. Uporabljamo najbolj kakovostne pigmente na tržišču, ki ne vsebujejo težkih kovin in se tako sčasoma ne spremenijo v neželene odtenke. Gre za izredno priljubljen in iskan tretma, ki se ga poslužujejo vse, ki so rade ves čas urejene.

PRED POSEGOM

Zelo pomembno je, da vsaj 48 ur pred postopkom ne uživate alkoholnih pijač, na dan tretmaja pa ni priporočljivo uživati kave, energijskih pijač oz. drugih poživil.
Začnemo tako, da vedno s svinčnikom narišemo želeno obliko in šele nato, ko ste zadovoljni z načrtom, pričnemo s postopkom vrisovanja.

PO POSEGU

Po postopku lahko pričakujete rahlo oteklino, rdečico in pa zelo intenzivno barvo. Za celjenje kože in optimalen učinek in videz obrvi upoštevajte vsa prejeta navodila za nadaljno nego doma. Končni videz lahko pričakujete po 1 mesecu, takrat se opravi tudi korekcija, ki je všteta v ceno.

KONTRAINDIKACIJE
Dermatitis, kožne bolezni, sveže poškodbe kože, motnje strjevanja krvi, nosečnost in dojenje, alergije na sestavine v barvi, mladoletnost, določena zdravila na recept lahko vplivajo obstojnot pigmenta, diabetes, avtoimune bolezni, srčna obolenja, keloidne brazgotine.

 

INDIKACIJE
Neskladna oblika in asimetrija obrvi, predeli obrvi z manjkajočimi dlačicami, brazgotine, alopecija.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kakšna je razlika med tetovažo in microbladingom?

Microblading je kozmetični postopek tetoviranja, pri katerem pigment nanašamo v plitvejši sloj kože, tik pod epidermisom, v zunanje plasti kože nekje na nivoju bazalne membrane. Klasično tetoviranje pa se izvaja v globlje plasti kože, v dermisu in z uporabo naprave za tetoviranje.

Koliko časa traja postopek?

Sam postopek traja do dve uri. Pred postopkom naredimo temeljito  konzultacijo, opozorimo na morebitna tveganja in kontraindikacije, na voljo pa smo tudi za vaša vprašanja. Alergijske reakcije niso pogoste, so pa  možne. Pred samim tretmajem lahko izvedemo alergijski test, ki ga opravimo teden dni prej.

Kakšna je obstojnost?

Vrisane obrvi so obstojne od 1 do 2 leti. Na to vpliva več dejavnikov, predvsem pa tip vaše kože, ali gre za mastno ali suho kožo. K obstojnosti veliko pripomore tudi pravilna nega po postopku, s katero vas tudi seznanimo.

Ali se bo barva spremenila?

Sčasoma bo barva nekoliko zbledela, ne bo pa spreminjala odtenka. Pri delu uporabljamo najnovejše pigmente, ki so obstojneši in bolj stabilni.

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN ŠE DANES

Izkoristi priložnost in rezerviraj svojo prvo storitev v centru Aestetik in prejmi 10 % popust.
Rezervirajte termin preko spleta, oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +38630662889


    ŽE VEŠ KDAJ BI PRIŠEL K NAM?

    Svoj termin lahko rezerviraš kar preko spleta.