Strokovna in pravilno opravljena maderoterapija v centru AESTETIK vam bi pomagala pri:

 • Odpravi celulita,
 • izločanju toksinov iz telesa,
 • preoblikovanju telesa, ki ga dosežemo z učvrstitvijo mišic,
 • zmanjšanju obsega kritičnih predelov,
 • izboljšanemu tonusu kože,
 • oblikovanju in dvigovanju zadnjice,
 • odpravljanju zastale vode iz telesa,
 • izboljšanju cirkulacije,
 • spodbujanju metabolizma,
 • stimulaciji limfe,
 • oskrbi celic s kisikom.

Z različnimi pristopi maderoterapije do željenih rezultatov

Izkušena maderoterapevtka bo izbrala kombinacijo pristopov maderoterapije, ki bodo najbolj primerni za vas in vaše želje. Izvajamo tako klasično in brazilsko maderoterapijo kot tudi maderoterapijo po metodi perfect body.

POSKRBITE ZASE IN SVOJE TELO

KLASIČNA MADEROTERAPIJA

Maderoterapija je tehnika masaže s posebnimi anatomsko oblikovanimi, lesenimi pripomočki, valjčki in lopaticami. Beseda »madera« v španščini pomeni les. Starodavno poreklo terapije z lesom, je bilo najprej znano v vzhodnih kulturah, kjer so lesene pripomočke uporabljali pri izvajanju masaže. Maderoterapija se je danes uveljavila kot izredno priljubljena, saj je s svojo edinstveno tehniko namenjena odpravi celulita in preoblikovanju telesa. Izkušen in strokovno usposobljen maderoterapevt z njo vpliva na pospešitev cirkulacije in limfe v telesu in opazno izboljšanje videza kože.

 

Kako deluje

Z valjčki izvajamo intenzivne pritiske in razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz njih se sprosti maščoba, posledično se zmanjšuje tudi pritisk na krvni in limfni tok, ki tako postane bolj prehoden. Zaradi povečanega dotoka kisika in hranljivih snovi, se videz tkiva znatno izboljša.

Glavni namen in učinek maderoterapije je s tem stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in najpomembnejši korak pri odpravi celulita. Ko stimuliramo limfo, poleg izboljšanega videza kože vplivamo tudi na postopno zmanjševanje obsega, na povečanje prekrvavitve, sprostitev telesa, pospešitev metabolizma, izločajo se toksini, kar vpliva na celovito razstrupljanje in bolj napeto kožo. Tovrstna terapija z lesenimi valjčki s spodbujanjem delovanja organov, kroženjem krvi in limfe, sproščanje uma in telesa, daje izjemne rezultate po priznanih lepotnih salonih in spa-jih po svetu, s svojim naravnim pristopom, pa je zelo priljubljena tudi v holističnih centrih za vsesplošno izboljšanje videza in počutja. Maderoterapija je odlična alternativa anticelulitni masaži kot tudi različnim napravam za odpravljanje celulita in preoblikovanje telesa. Na začetku jo najbolje izvajati v zaporednih obiskih, ki si tesno sledijo, število tretmajev pa je odvisno od vsakega posameznika oziroma stopnje celulita.

BRAZILSKA MADEROTERAPIJA

Brazilska maderoterapija je sestrska različica klasične maderoterapije, le da se ta izvaja z lesenimi pripomočki v obliki skledic, oz. z lesenimi ventuzami. Rezultati so tudi do 6x boljši v primerjavi s klasično, saj je terapija zelo intenzivna, ni pa nujno, da bo tudi časovno hitrejši. V kolikor je stopnja celulita višja ali pa je vaše tkivo bolj občutljivo, vam naša strokovna maderoterapevtka morda na začetku še ne bo priporočala in izvajala brazilske maderoterapije, ampak bo potrebno s klasično najprej učvrstiti tkivo in telo pripraviti na intenzivnejši postopek, ki sledi. Potrebna bo presoja ali je vaša koža dovolj čvrsta za tovrstno vakumsko odpravo celulita. Brazilske maderoterapije se ne izvaja v času ciklusa ali na mestih, kjer so modrice. Za ostale kontraindikacije, se posvetujete pred začetkom.

 

Kako deluje

S pomočjo lesenih skodelic na koži ustvarimo vakum, ki nato povleče tkivo v skledico, s tem se razširijo žilice in vezivno tkivo, posledično pa se pospeši pretok krvi in limfe. Limfne kapilare postanejo veliko bolj pretočne, s pomočjo podtlaka posrkajo večje količine limfe, tako dosežemo učinkovito razstrupljanje telesa, kar se lahko pokaže že kot takojšnja izguba obsega, telo odvaja zastalo vodo in maščobe s potenjem in urinom. S pomočjo vakuma vezivno tkivo tudi raztezamo, zato postane bolj navlaženo in prožno.

Odpravljanje celulita je mnogo bolj intenzivno, saj z vakumom dosežemo globlje plasti tkiva kot s prsti ali valjčki, tako lahko aktiviramo razstrupljanje tudi v globljih plasteh. Z izboljšanjem mikro cirkulacije takoj povečamo dotok hranil in kisika v kožo, zato je rezultat po tovrstnem tretmaju toliko bolj viden, prvi znaki so pordela in napeta koža. Navadno se jo izvaja le enkrat tedensko (v nekaterih primerih pogosteje, predvsem kadar je celulita manj, koža in tkivo sta čvrsta in ni nagnjenosti k pojavu modric).

PRI NAS Z MADEROTERAPIJO DOBITE VEČ

INDIVIDUALNI PRISTOP

Z vsako stranko po posvetu individualno pripravimo plan maderoterapije, ki bo vodil do želenih rezultatov.

IZKUŠNJE

Storitve izvaja izkušena maderoterapevtka z znanjem različnih priznanih pristopov maderoterapije.

DALJŠA MADEROTERAPIJA

Da rezultate dosežemo hitreje, terapijo ne izvajamo le 30 ali 45 min, ampak je dolžina enega tretmaja 60 minut ali več.

UČINKOVITEJŠA

Individualiziran večtedenski plan maderoterapije sestavljajo različni pristopi (klasična, brazilska in metoda perfectbody), ki zagotavljajo do dvakrat učinkovitejše rezultate.

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN ŠE DANES

Izkoristi priložnost in rezerviraj svojo prvo storitev v centru Aestetik in prejmi 10 % popust.
Rezervirajte termin preko spleta, oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +38630662889


  ŽE VEŠ KDAJ BI PRIŠEL K NAM?

  Svoj termin lahko rezerviraš kar preko spleta.

  POGOSTA VPRAŠANJA

  KOLIKO TRETMAJEV MADEROTERAPIJE JE POTREBNO, DA SE ZAČNEJO KAZATI REZULTATI?

  Že po prvi maderoterapiji boste občutili spremembno. V primeru mehkega celulita, nog polnih vode, pa zaradi limfne drenaže celo opazili viden rezultat. Pri izgubi telesnega obsega more telo izločiti odvečno maščobo, zato so rezultati med strankami različni. Pri nekaterih se spremembe kažejo že po 3. tretmaju, druge potrebujejo malce več. Za vidno spremembo je potrebno med 10 in 15 maderoterapij.

  ALI JE MADEROTERAPIJA BOLEČA?

  Na to ali je maderoterapija boleča, vpliva več dejavnikov: stopnja in vrsta celulita, občutljivosti na bolečino, preteklo izvajanje anticelulitnih terapij. Maderoterapija je na začetku lahko malce neprijetna, lahko rečemo tudi boleča, odvisno od stopnje, vrste celulita, očutljivosti stranke. Madero terapevt terapijo prilagodi tako, da je masaža vseeno prijetna. Neprijeten občutek traja samo prvih nekaj terapij, dokler se ne razbijejo maščobni snopi in pospeši limfna drenaža. Kasneje je za stranke madero terapija prijetna.

  ALI SE PRI MADEROTERAPIJI POJAVIJO MODRICE?

  Pri maderoterapiji se na začetku lahko pojavijo modrice, ki po nekaj dneh izginejo. Maderoterapevt masažo prilagodi odzivu vašega telesa na terapijo.

  KOLIKO ČASA TRAJA TRETMA MADEROTERAPIJE?

  Od 60 do 75 min za predel nog, bokov, zadnjice in trebuha.