Gua sha je del tradicionalne kitajske medicine in spada med tehnike zdravljenja. Je edinstvena terapija za obraz, je podporna metoda akupunkture. S posebnim kamnitim ploščkom v velikosti manjšega glavnička, po koži izvajamo gibe vzdolž meridianov ali energijskih poti. Gua sha izvorno pomeni »strganje vročine«.

Namenjena je odpravljanju zastale energije (chi), ki je lahko odgovorna za marsikatero vnetno stanje v telesu, ki mu lahko sledi kronična bolezen. Kitajska medicina tudi dokazuje, da so gubice in mišična napetost predvsem posledica emocij, ki jih izražamo skozi življenje, zato jih je potrebno sprostiti in ustvariti pretočnost.

ZAKAJ NA LIFTING GUA SHA?

Z metodičnim drgnjenjem ali drsenjem z rahlim pritiskom po koži izboljšamo prekrvavitev tkiv, spodbudimo limfni obtok, celjenje in aktivacijo mišic. Koža se med tretmajem segreje in rahlo pordi. Z izvajanjem tehnike pritiskamo na izbrane akupunkturne točke, kar deluje zelo prijetno in sproščujoče.

Pripomore k bolj svežemu izgledu obraza, saj obnavlja kožo, gladi gubice, poleg neverjetnega lifting učinka pa se zmanjšuje tudi zabuhlost. S tem, ko boste aktivirali obrazne mišice, lahko omilite ali celo odpravite tudi marsikatero težavo, med drugim tudi migreno. Je izjemna tehnika naravno upočasnjenega procesa staranja, saj na obravnavanem delu stimuliramo proizvodnjo kolagena in elastina. Z leti se obrazne kosti začnejo premikati gravitacijsko navzdol in s starostjo posledično zdrsnejo z njimi tudi mišice in koža. Celoten obraz se začne počasi povešati. S pritiski na točke obraza in s sproščanjem določenih področji, se ustvari blagodejno stanje. In ker so obrazne mišice najkrajše mišice, jih lahko zelo hitro aktiviramo, rezultati pomlajevanja pa so vidni že po prvem tretmaju, da pa bi dosegli dolgoročni učinek in intenzivno terapijo, pa je potrebnih več zaporednih obiskov in redno vzdrževanje.

NAŠE PREDNOSTI

IZKUŠNJE

Storitve izvaja izkušena terapevtka se je učila v tujini, pri priznani mednarodni trenerki osebja v priznanih spajih, ki je strokovnjakinja kitajske medicine in akupunkture, z izpostavami svojih trening centrov v Rimu, Londonu, Capetownu in Hong Kongu. S popularizacijo gua sha tretmajev, je potrebno biti previden komu zaupamo izvajanje, odsvetuje se tudi uporaba kamnov, kristalov in pripomočkov od virov, ki ne podajo dokumenta o verodostojnosti izvora.

INDIVIDUALNI PRISTOP

Z vsako stranko po posvetu individualno pripravimo plan terapij Gua sha, ki bo vodil do želenih rezultatov. Med posameznimi terapijami neprestano spremljamo rezultate s pomočjo aparata za analizo kože in fotografijami posnetimi pred in po terapijah.

REZERVIRAJ TERMIN ŠE DANES

Izkoristi priložnost in rezerviraj svojo prvo storitev v centru Aestetik in prejmi 10 % popust.
Rezervirajte termin preko spleta, oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +38630662889


  ŽE VEŠ KDAJ BI PRIŠEL K NAM?

  Svoj termin lahko rezerviraš kar preko spleta.

  NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

  KOLIKO OBISKOV JE POTREBNIH, DA SO OPAZNI PRVI TRAJNI REZULTATI?

  Potrebnih je vsaj 5 zaporednih obiskov v razmaku 1 tedna, kasneje pa vzdrževanje z obiski vsaj 1x na mesec. V kombinaciji z vajami za obrazne mišice dosegamo izjemne rezultate liftinga, omilitve gub in gubic ter boljšega tonusa.

  ALI JE TRETMA BOLEČ?

  Terapevtka ves čas opazuje kako se vaša koža odziva na terapijo, je pa normalno in celo zaželeno, da koža malenkost pordi, saj s tretmajem pospešimo prekrvavitev in ustvarjamo limfno drenažo kože in tkiv. Je pa predvsem zelo sproščujoča in brez bolečin.

  ALI PRI TRETMAJU UPORABLJATE KOZMETIČNE IZDELKE?

  Pri masaži uporabljamo le kombinacije dragocenih olj.

  KATERE SO KONTRAINDIKACIJE ZA GUA SHA MASAŽO OBRAZA?

  Opekline, rane, vnete akne, sveže brazgotine, prvi dnevi menstrualnega ciklusa, rakava obolenja, nosečnost, motnje strjevanja krvi.

  ZAKAJ OBČASNO PO TRETMAJU OBČUTIMO GLAVOBOL?

  Med masažo aktiviramo limfni sistem in proces razstrupljanja, zato lahko med detoksom telesa čutimo manjše glavobole.