Tokrat predstavljamo trenutno najbolj priljubljeni storitvi za urejanje in oblikovanje obrvi, ki so okvir našega obraza in poudarijo vašo lepoto. Večina vas je že vsaj slišala za laminacijo, če pa ne, ali vas zanima več, pa vabljeni k branju.LAMINACIJA OBRVI

Pri laminaciji obrvi poltrajno oblikujemo naravne dlačice tako, da so obrvi videti bolj goste, dlačice pa so mehkejše in zlahka vodljive. Hkrati lahko skrijemo morebitne nepravilnosti, kot so asimetrija, luknjice, različna usmerjenost dlačic, trde in skodrane dlačice.

Tretma, ki daje obrvem novo obliko, teksturo, razporeditev, sijaj in nego. Gre za revolucionaren lepotni tretma, ki je razširil vizijo oblikovanja obrvi po vsem svetu. Na kratko bi opisali postopek kot celoto treh korakov – nežna trajna, barvanje, oblikovanje z voskom in pinceto, za konec pa boste pri nas deležne globinske nega obrvi s hranilnim maslom. Pri tem dlačice niso fiksirane v novi obliki,  zato jih s krtačko zlahka počešemo v želeno obliko. Lahko ustvarimo puhaste »bushy brows« ali bolj urejene in elegantne obrvi.S postopkom ustvarimo sijoče, gladke, ubogljive in z vsakim obiskom bolj popolno oblikovane obrvi.

Laminacija je popolnoma neinvazivni in poltrajni postopek, pri katerem ne uporabljamo nobenih igel, trajnega barvanja, vrezovanja ali dodajanja sintetičnih dlak. S posebej prilagojenimi kozmetičnimi preparati in postopki spremenimo strukturo dlačic, da so te bolj voljne, mehke in s tem ubogljive. Končni rezultat so bolj ubogljive in polnejše obrvi, ki jih lahko počešemo po lastnih željah v želeno obliko.

Laminacijo svetujemo v primeru:

  • neukrotljivih in trših dlačicah na obrveh,
  • manjkajočih dlačicah oz. »luknjah« v liniji obrvi
  • nepolnih in redkih obrvi,
  • svetlih in »nevidnih« obrvi,
  • naveličanosti vsakodnevne uporabe gela za obrvi, a si želite popolno oblikovane obrvi vsak dan,
  • asimetrije obrvi in
  • obrvi, kjer dlačice rastejo v različne smeri.

Laminacijo se odsvetuje vsem z znanimi reakcijami ali alergijami na barve ali kemična sredstva za fiksiranje dlačic, (pre)občutljivo kožo (z rozaceo, atopijskim ali kontaktnim dermatitisom).

Pri postopku laminacije dlačice obdelamo z nanosom lepila, losjona, utrjevalca in hranilnega masla. Prvi korak je namenjen razpustitve disulfidnih vezi v dlačicah, kar dosežemo z nanosom prvega seruma, ki vsebuje amonijev tioglikolat, z vlogo reducenta in dlačice omehča, jim spremeni strukturo in smer. Sledi nanos seruma, ki vsebuje oksidant, vodikov peroksid, ki vzpostavi nove povezave med keratinskimi vlakni ter dlačice fiksira v novo obliko.

Po postopku pa je najbolj pomembno, da dlačic ne izpostavljate vodi, savni, povečanemu potenju 24 ur in da jih vsak dan izdatno nahranite. To lahko storite tudi s tem namenjenim oljem (arganovim, mandljevim, olivnim, itd.), ki ga lahko dobite tudi pri nas po opravljenem tretmaju.

S tem ko jih skrbno negujete in redno češete, skrbite za zdravje in lepši izgled svojih obrvi in tudi podaljšujete efekt laminacije, ki pa traja od 6 do 8 tednov.

OBLIKOVANJE OBRVI S KANO
KAJ JE KANA?

Je rastlinska barva, pridobljena iz listov rastline Lawsonia inermis (Henna). Za pridobivanje različnih odtenkov barv ji dodajajo različne rastlinske barve (indigo, sena, amla in hibiskus).

Tretma je povsem neboleč, spodbuja rast in obarva tudi svetle dlačice, kar dodatno prispeva k volumnu in bolj polnemu videzu obrvi. Z vsakim ponovnim nanosom krepimo strukturo dlačice, ustvarimo efekt trajnega ličenja s tem, ko se obarva tudi koža in navidezno zapolni morebitno praznino v liniji obrvi. Barvanje je naravno, brez kemičnih razvijalcev barve in kemikalij, zato ga priporočamo vsem ljubiteljem naravnega lepotičenja in je primerno in idealno tudi za nosečnice in doječe matere (tudi v tem posebnem času želimo biti urejene, a hkrati ne želimo, da nam barvanje obrvi škoduje). Postopki odstranjevanja niso potrebni, ker barva postopoma zbledi.

S pigmenti kane lahko pridobimo toplejše odtenke prirojene hladne barve obrvi, prekrije tudi sledi microbladinga, ker nevtralizira rdeči in zeleni pigment.

Z ustreznimi tehnikami pridobivamo želeni odtenek, prilagojen tenu in podtonu vaše polti, oči in las, rezultat pa je naraven in urejen videz.

Prihranek časa za jutranje urejanje je občuten, odveč bodo vaše vsakodnevne skrbi s senčenjem obrvi.

Priporočeno je obnavljanje barvanja na 3-4 tedne, 24 ur po postopku se je potrebno izogibati stiku z vodo, potenju, savni in solariju. Obstojnost barve na koži je odvisna od tipa in stopnje mastnosti kože (3 do 12 dni), medtem ko na dlačicah barva zdrži do 6 tednov. Pomembna je nega doma (redno nanašanje hranilnih olj in produktov, namenjenih za nego, obnovo in zaščito dlačic obrvi).Avtorica

SANDRA PEČNIK

Ocenite to stran.
Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?