PREDNOSTI IZVAJANJA JOGE OBRAZA

BOLJ NAPETA KOŽA OBRAZA

IZBOLJŠANA MIKROCIRKULACIJA V OBRAZU

ZMANJŠAN VIDEZ GUB

IZBOLJŠAN TONUS OBRAZNIH MIŠIC

ZMANJŠANI ZNAKI STARANJA

Intenzivna 3-urna delavnica, kjer se boste spoznali z jogo obraza, predvsem pa celostnim treningom mišic obraza, s katerim boste začutili svoj obraz in telo na povsem nov način kot ste ga kadarkoli prej.

Obrazna joga spada med holistične vadbe, kjer vidno poskrbimo za pomlajevanje obraza na naraven način, za boljši tonus kože in glajenje že nastalih gubic (predvsem tistih na čelu in med obrvmi), zmanjšanje ali celo odpravo podbradka, podočnjakov in dvig ustnih kotičkov. Z rednim izvajanjem vaj upočasnimo procese staranja in ohranjamo svojo obrazno formo čvrsto. S tehniko upora in protiupora bomo korak za korakom aktivirali vseh 57 mišic obraza, se naučili primernega izbora in pravilnega izvajanja kakovostnih vaj, kar je ključno za optimalne učinke. Tako ne bomo poskrbeli le za lepotni vidik, ampak obenem povečali tudi cirkulacijo in v predelu celotne lobanje, tako v možganih kot v najpomembnejših žlezah v glavi, ki ključno vplivajo na delovanje in ravnovesje vseh preostalih žlez v telesu. Pospešena prekrvavitev se dogaja tudi v najglobljih plasteh kože, prinese v celice več kisika in hranilnih snovi in s tem pripomore k njihovem nemotenem delovanju, hitrejšemu izločanju toksinov in povečanju proizvodnje kolagena in elastina. Torej ne gre le za spremembe v mišicah, temveč tudi v koži, ki se učvrsti in prečisti, postane bolj prožna in sijoča. Mišice in celoten obraz boste lažje vrnili v optimalno stanje, s tem ko boste skozi vaje spoznali in lahko celo začutili, da je potrebno nekatere mišice, ki so šibke in se povešajo, okrepiti ali sprostiti tiste, ki so preveč napete. Te slednje vam povzročajo zategnjenost, kar vodi do migren, glavobolov, boleče čeljusti, škrtanja z zobmi, itd. Atrofirane mišice se pod vplivom gravitacije pričnejo povešati, izgubljati volumen in s tem, ko padajo, za seboj povlečejo in nagubajo kožo, ki posledično postane upadla in izgleda uvelo in izsušeno. Ker je koža tesno povezana z mišico, bo z gibanjem mišice, ki si jo lahko predstavljamo kot polnilo, koža temu sledila. če je mišica atrofirana in zato nima volumna, koža nima podlage po kateri bi se lahko razporedila in se tako po njeni upadli površini naguba.

Delavnica obrazne joge vam lahko pri tem izjemno pomaga. Z vadbo obraznih mišic boste poskrbeli tudi za boljše počutje in hormonsko ravnovesje. Zadostuje že deset minutna vadba na dan za izboljšanje počutja, povečanje energije, sproščanju, odpravljanje glavobolov in izboljšanju koncentracije, enkrat tedensko pa si je priporočljivo nameniti dvajset minut in aktivirati čisto vse obrazne mišice.

Joga obraza postaja vse bolj prepoznavna, saj preverjeno zagotavlja zelo dobre rezultate, v najboljši meri izjemne in predstavlja alternativo kirurškim in ostalim invazivnim lepotnim posegom. Po drugi strani pa je zaradi pomanjkanja znanja in izkoriščanja trendov, nemalokrat uporabljena in prikazana na način, ki ne bazira na starodavnih modrostih, znanjih in tehnikah, ki jih je, preden pričnemo, potrebno preučiti in razumeti kako, kdaj in na kakšen način delujejo. V današnjem stilu in tempu življenja smo vajeni hitrih rešitev, ki na dolgi rok žal ne prinašajo najboljših rezultatov, zato pomembno zavedanje posameznika, da je za dobro počutje in izgled potrebno delo na sebi in da je za čvrsto in zdravo telo potrebno storiti kaj več kot le enkrat obiskati fitnes. Enako velja za obraz, za oblikovanje in učvrstitev mišic je ključna vztrajnost, disciplina, redna in ustrezna vadba in tega ne more nadomestiti nobena naprava ali čudežna krema, se pa lahko skupaj s prilagojeno masažo obraza odlično dopolnjujejo. Ko spoznate, poslušate in opazujete svoje telo, lahko z njim sodelujete.

POTEK DELAVNICE

Ključnega pomena je izbor kakovostnih vaj in sledenju programu, ki se ga boste naučili tukaj pri nas, zasnovan je tako, da korak za korakom, postopoma aktivira prav vse obrazne mišice. Začnemo pri večjih mišicah in končamo pri manjših. Vaje se boste naučili izvajati pravilno in počasi, da ne bi ustvarjali dodatnih gubic. Zato je pomembno da namesto učenja na lastno pest, najboljše rezultate dosegate s programom, ki je sestavljen s strani svetovno priznanih mojstric joge in pod mentorstvom izkušene inštruktorice. Takšna delavnica je vaša doživljenjska investicija.

Po udeležbi boste opremljeni z znanjem kako vaje vključiti v svojo vsakodnevno rutino,  spodbudili pa vas bomo tudi, da boste pozorno opazovali in spremljali vse koristi in spremembe. Dejstvo, ki nas navdušuje in motivira, da so obrazne mišice majhne in med seboj tesno povezane,, zato se bodo s pravimi vajami hitro okrepile in aktivirale.  Zrelejši obraz navadno potrebuje malce več časa za aktivacijo, so pa spremembe toliko bolj vidne, saj bo obraz bolj dvignjen, saj rezultat obrazu doda volumen.

Po udeležbi boste opremljeni z znanjem kako vaje vključiti v svojo vsakodnevno rutino, spodbudili pa vas bomo tudi, da boste pozorno opazovali in spremljali vse koristi in spremembe. Dejstvo, ki nas navdušuje in motivira je, da so obrazne mišice majhne in med seboj tesno povezane, zato se bodo s pravimi vajami hitro okrepile in aktivirale. Zrelejši obraz navadno potrebuje malce več časa za aktivacijo, so pa spremembe toliko bolj vidne.

Ves čas delavnice bodo na voljo prigrizki, topli napitki, voda in sadje. Naše druženje pa bomo zaključili s penino.

DELAVNICA JE ZARADI VZDRŽEVANJA NIVOJA KAKOVOSTI OMEJENA NA NAJVEČ 10 OSEB, PREDVSEM KER JE VKLJUČENO TUDI INDIVIDUALNO DELO. Mesto si zagotovite s plačilom po predračunu najkasneje 3 dni pred dogodkom.

Delavnico obrazne joge bo vodila SANDRA PEČNIK – licencirana inštruktorica Obrazne joge, mednarodna Guasha in Sculpting Face lift terapevtka, Aikon Academy dermadiagnostik, kozmetični tehnik s prestižno mednarodno diplomo CIDESCO, z dolgoletnimi izkušnjami s področja nege kože.

PRIPELJI PRIJATELJA IN PREJMI 30 % POPUST NA DELAVNICO OBRAZNE JOGE

Izkoristi priložnost in na delavnico obrazne joge pripelj tudi svojega prijatelja/prijateljico in prejmeš 30 % popust. Za rezervacijo mesta v delavnici oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +38630662889


  NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

  KAKŠNE METODE JOGE OBRAZA SE BOMO NA DELAVNICI NAUČILI?

  Kombinacije vaj za obraz, masaže obraza, akupresure in sprostitev obraza. V ospredje postavlja tudi splošno zdravo počutje, saj učinkuje na um, telo in dušo. Z redno vadbo, disciplino, vztrajnostjo in doslednostjo pri izvajanju vaj, lahko na naraven in zdrav način omilite znake staranja in zmanjšate napetost v žariščih.

  KDAJ LAHKO PRIČNEM IZVAJATI JOGO OBRAZA?

  Nikoli ni prepozno, začnete lahko kadarkoli v življenjskem obdobju. Prej boste pričeli, prej boste lahko uživali v vseh prednostih in koristih, ki jh obrazna joga prinaša. Metoda, ki se jo bomo naučilil deluje tudi preventivno, da se znaki napetosti in gube na obrazu pojavijo čim kasneje in v bolj blagi obliki.

  ZA KOGA JE VADBA PRIMERNA?

  Jogo obraza lahko izvajajo tako ženske kot moški, mladi in starejši.

  KAKO IZGLEDA JOGA OBRAZA?

  Sestavljena je iz:
  – 10 minutne vadbe za zgornje mišice obraza
  – 10 minutne vadbe za spodnje mišice obraza
  Vajam se lahko dodajo še vaje za lifting obraza, akupresuro, masažo obraza, dihalne tehnike
  Priporočljivo jo je izvajati redno in dosledno.

  KAKO DELUJE JOGA OBRAZA?

  Obraz sestavlja 57 mišic. Tako kot je potrebna redna vadba za telo, jo potrebuje tudi obraz, da ostane mladosten. Mišice na obrazu treniramo s posebej prilagojenimi vajami, ki ustvarijo volumen. Koža, ki je pritrjena na mišice se dvigne in pogladi, zmanjšajo se gube in znaki staranja se omilijo in upočasnijo. Ker so mišice na obrazu manjše od tistih v telesu, so rezultati vidni veliko hitreje. Vaje blagodejno vplivajo predvsem na počutje in zdravje, brisanje gubic in pomlajevanje pa je pozitiven stranski učinek.

  KDAJ SO VIDNI PRVI REZULTATI?

  Navedeni rezultati redne vadbe so okvirne narave, saj vsako telo reagira po svoje:
  – po dveh tednih boste že začeli opažati prve rezultate na obrazu in vratu
  – po 2-4 mesecih bodo gube manj poglobljene, drobne gubice odpravljene ali omiljene, obraz pa bo izgledal že bolj zdrav in sijoč
  – po 6-9 mesecih boste občutili tudi višji nivo energije in boljše počutje

  ALI PRI IZVAJANJU JOGE OBRAZA UPORABIMO KAKŠNA OLJA?

  Pred in med vadbo je priporočljivo, da si kožo vlažite z uporabo hidrolata ali vlažilnega seruma, po vadbi pa kožo lahko razvajate in n ahranite s kakovostnim, naravnim oljem. Ker se je krvavitev pospešila, bo vse kar bomo po vadbi nanesli na kožo, zaradi boljše absorbcije, imelo še večji učinek.